New registrations are temporarily disabled due to a fault with our email system. We are working to resolve this.

Showtec tracker edit

Request for new heads and problems with existing heads. Please goto the bugtracker to place your requests: http://download.magicq.co.uk

Moderator: ChamSys.be

Showtec tracker edit

Postby Sevrien » Wed Jul 22, 2015 9:55 pm

Hello,

I'd like to extend the fixture file with built-in pallets.
However, I'm not able to use all the channels.
The channels used to control the individual LED's are greyed out and unable to use.

Even when saving the file with a different name doesn't unlock it.

Any ideas how to fix this?

greetings
Sevrien
 
Posts: 41
Joined: Thu Aug 01, 2013 4:05 pm

Re: Showtec tracker edit

Postby Sevrien » Wed Jul 22, 2015 10:12 pm

It seems that it is using an aditional headfile (9 times) for the 9 individual LED's.
But how can I make beam-pallets using this extra file?
Sevrien
 
Posts: 41
Joined: Thu Aug 01, 2013 4:05 pm

Re: Showtec tracker edit

Postby ChamSys.be » Thu Jul 23, 2015 8:10 am

Palettes for the extra file are in that extra file. So you can load that file in the head editor and add palettes.
ChamSys.be
Site Admin
 
Posts: 7125
Joined: Mon Jul 23, 2007 2:06 pm
Location: Lebbeke
Country: Belgium

Re: Showtec tracker edit

Postby Sevrien » Thu Jul 23, 2015 9:31 am

That extra file only has 1 Led/head.
There are 9 Led/heads in the whole fixture.
The main file uses the extra 9 times.
But I need the 9 LEDs/heads combined to make a pallet.
I know it has a channel ' led combinations' but I would like to make my own.

I was thinking about editing the extra headfile so it uses all 9 leds instead of just one.
Therefore i will have to edit the main fixture too, otherwise it will use the edited
extra head 9 times instead of once.
Sevrien
 
Posts: 41
Joined: Thu Aug 01, 2013 4:05 pm

Re: Showtec tracker edit

Postby ChamSys.be » Thu Jul 23, 2015 9:35 am

If edit the extra head file, then all 9 will have the same palets. You don't need to edit all 9!
ChamSys.be
Site Admin
 
Posts: 7125
Joined: Mon Jul 23, 2007 2:06 pm
Location: Lebbeke
Country: Belgium

Re: Showtec tracker edit

Postby Sevrien » Thu Jul 23, 2015 11:00 am

Hello Luc,

I doubt it. The tracker is like a 3/3 white LED matrix on a yoke.
The main fixture controls pan/tilt/shutter,... and LED combinations
beside that, every LED has a seperate channel for dim and shutter.
The extra head file only contains 2 channels, dim and shutter.
So the main file uses 9 times this extra file, one for each LED.

I would like to make my own combinations with those 9 LED's.
Editing the pallets in the extra file would make all the LED's do the same when choosing a pallet because the main uses 9 times the same pallet.
I would like to make a pallet that uses different values over the LED's, so I guess I need a file that contains all the channels from all the LED's

anyhow, I keep trying.

Image
Sevrien
 
Posts: 41
Joined: Thu Aug 01, 2013 4:05 pm

Re: Showtec tracker edit

Postby ChamSys.be » Thu Jul 23, 2015 11:05 am

I understand what you mean now!
Indeed they will do all the same. It is not possible to make a palet with combination of the extra heads.
ChamSys.be
Site Admin
 
Posts: 7125
Joined: Mon Jul 23, 2007 2:06 pm
Location: Lebbeke
Country: Belgium


Return to Personality files

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron