New registrations are temporarily disabled due to a fault with our email system. We are working to resolve this.

MQ100 and Ethernet adaptor

Everything about MQ50, MQ100, MQ200 & MQ300.

Moderator: ChamSys.be

MQ100 and Ethernet adaptor

Postby Gawain » Fri Apr 27, 2018 5:19 pm

I’m having trouble with an MQ100. Can anyone tell me if the Ethernet adaptor will assign an up address via dhcp or do I have to give it a static up address? So far I can’t remote in to the console with my MacBook Pro having tried all kinds of configurations. I’ve set the up address on the console to 2.0.0.4, subnet 255.0.0.0, gateway address is correct. Do I have to do anything with the settings below apart from setting the protocol?
Gawain
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 06, 2017 8:11 pm
Country: United Kingdom

Re: MQ100 and Ethernet adaptor

Postby ChamSys.be » Sat Apr 28, 2018 9:46 am

- you net to set a fixed IP address in the console: Setup - View Settings - Network
- Gateway address is not needed in the console
- Set in Setup - View Settings - Multi Console - Remote access and Remote control both to Yes
- If your other device is in the same IP range, then you can communicate.
ChamSys.be
Site Admin
 
Posts: 7125
Joined: Mon Jul 23, 2007 2:06 pm
Location: Lebbeke
Country: Belgium

Re: MQ100 and Ethernet adaptor

Postby Gawain » Wed May 16, 2018 8:50 pm

Thanks. I got it going, it’s working well for us.
Gawain
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 06, 2017 8:11 pm
Country: United Kingdom


Return to MagicQ consoles

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron